Search This Blog

Sunday, 30 October 2011

RUMAH MASA DEPAN?!

Assalammualaikum...

Actually cite ni dah basi dah lama tau takk!.Hari ni aku curi sikit masa tok menaip.Hari ahad entah bape minggu yang lepas (tak ingatlah tarikh) kakak aku dari KL turun JB sebab diaorang ada hal.Pastu kebetulan enchek atok pown ada jugak.So,memang havoc jugaklah rumah aku time ni.Pastu,ketiga-tiga kakak aku ngan ibu aku pon kuar pi mana entah yang tinggal kat umah pulak Kak Shai(kawan kak long aku),Abang Farhan(abang ipar aku),2 kung fu panda(Alip dan Ayap),me ngan enchek atok.Tengah hari tu ibu masak ikan asam rebus ngan banyak lagilah..(cober line sebenornye lupe..hehe)Lepas kenyang sendawa macam giant.Aku pi melepak ngan enchek atok kat ruang tamu.Dia tengah belajar nak buat pelan.So,aku pun menyibuk.Tanyalah macam-macam.Pastu aku bagi idea suruh buat rumah aku bila dah besar nanti.Dia pun melayan jerr.Jom ikuti perbualan kite orang.

aku:Aman,buatkan rumah kite boleh??(Aman nama dia)
enchek atok;Boleh.Nak buat rumah apa?
aku:Hurm..kita nak rumah ala-ala villa.Ada swimming pool,tiang seri besar-besar,ada balkoni yang ada rumput palsu.pastu ada water fountain,ada tempat rehat,dan yang paling penting gelanggang futsal.Boleh?
enchek atok;Boleh.sekejap.

Dia pon start buat pelan dalam komputer.Aku saje je nak test kemahiran di buat rumah.Dia study architecture so, aku ni sibuk nak buat rumah bila dah besar nanti.(besar nanti?!bukan kau memang dah besar?hehe.diam sudah!)Sambil dia buat tuh aku tengoklah.Aku demand banyak sikit.Kesian dia melayan kerenah aku yang banyak cekadak niy.hehehe(nak jadi abang iparkan?kenalah baik dengan bakal adik ipar dulu.kakhkaha.)Bila dah siap.Dia panggil aku.Aku pun tengok MAKKK OIII!Cantek kot..menepati cita rasa aku.Walaupun dia tak mahir lagi tapi as a beginer aku rasa oklah.Dia perlu banyak belajar tok mantapkan lagi.Ok jm layan gambar jelah..Nak taip dah penat!Sekeping gambar boleh menafsirkan apa yang  ingin disampaikan.(ayat bukan main.kelaassss ko jah)
ni baru permulaan.Idea masih samar-samar lagi.

Nampak tak tiang seri tuh..Setiap tiang seri mewakili kami adik-beradik.ok!

yang ni tingkat atas

Tension!melayan aku yang cerewet ni.

Belum siap tapi dah berangan nak letak gambar.

hah tulah!gelanggang futsal.oklahtuh!

penat kowt buat benda alah ni

dah!tapi belum semua.Dia nak rehat kejap main game.Dia kate nanti dia sambung lagi ok.
Tamatlah kisah rumah masedepan yang belum tentu ada.hahahahaa..

No comments:

Post a Comment