Search This Blog

Sunday, 30 October 2011

RUMAH MASA DEPAN?!

Assalammualaikum...

Actually cite ni dah basi dah lama tau takk!.Hari ni aku curi sikit masa tok menaip.Hari ahad entah bape minggu yang lepas (tak ingatlah tarikh) kakak aku dari KL turun JB sebab diaorang ada hal.Pastu kebetulan enchek atok pown ada jugak.So,memang havoc jugaklah rumah aku time ni.Pastu,ketiga-tiga kakak aku ngan ibu aku pon kuar pi mana entah yang tinggal kat umah pulak Kak Shai(kawan kak long aku),Abang Farhan(abang ipar aku),2 kung fu panda(Alip dan Ayap),me ngan enchek atok.Tengah hari tu ibu masak ikan asam rebus ngan banyak lagilah..(cober line sebenornye lupe..hehe)Lepas kenyang sendawa macam giant.Aku pi melepak ngan enchek atok kat ruang tamu.Dia tengah belajar nak buat pelan.So,aku pun menyibuk.Tanyalah macam-macam.Pastu aku bagi idea suruh buat rumah aku bila dah besar nanti.Dia pun melayan jerr.Jom ikuti perbualan kite orang.

aku:Aman,buatkan rumah kite boleh??(Aman nama dia)
enchek atok;Boleh.Nak buat rumah apa?
aku:Hurm..kita nak rumah ala-ala villa.Ada swimming pool,tiang seri besar-besar,ada balkoni yang ada rumput palsu.pastu ada water fountain,ada tempat rehat,dan yang paling penting gelanggang futsal.Boleh?
enchek atok;Boleh.sekejap.

Dia pon start buat pelan dalam komputer.Aku saje je nak test kemahiran di buat rumah.Dia study architecture so, aku ni sibuk nak buat rumah bila dah besar nanti.(besar nanti?!bukan kau memang dah besar?hehe.diam sudah!)Sambil dia buat tuh aku tengoklah.Aku demand banyak sikit.Kesian dia melayan kerenah aku yang banyak cekadak niy.hehehe(nak jadi abang iparkan?kenalah baik dengan bakal adik ipar dulu.kakhkaha.)Bila dah siap.Dia panggil aku.Aku pun tengok MAKKK OIII!Cantek kot..menepati cita rasa aku.Walaupun dia tak mahir lagi tapi as a beginer aku rasa oklah.Dia perlu banyak belajar tok mantapkan lagi.Ok jm layan gambar jelah..Nak taip dah penat!Sekeping gambar boleh menafsirkan apa yang  ingin disampaikan.(ayat bukan main.kelaassss ko jah)
ni baru permulaan.Idea masih samar-samar lagi.

Nampak tak tiang seri tuh..Setiap tiang seri mewakili kami adik-beradik.ok!

yang ni tingkat atas

Tension!melayan aku yang cerewet ni.

Belum siap tapi dah berangan nak letak gambar.

hah tulah!gelanggang futsal.oklahtuh!

penat kowt buat benda alah ni

dah!tapi belum semua.Dia nak rehat kejap main game.Dia kate nanti dia sambung lagi ok.
Tamatlah kisah rumah masedepan yang belum tentu ada.hahahahaa..

Sunday, 23 October 2011

AKU KONVO??!!

Assalammualaikum..

22/10/11..Aku konvo semalam..Majlis dia boleh tahanlah buat kat hotel new york..Tingkat 25.Majlis start pukul 1.45t/hari-6.00ptg.Aku kena bayar lebih kurang RM120 untuk tempat duduk.Graduan harga RM50.Ibubapa pulak RM 30(SEPASANG).Orang luar pulak RM20.Oklah.Dorang buat macam majlis hi-tea je.Makan mee hoon goreng ngan karipap then air pulak kopi ngan tea..Boleh tahan jugaklah.Time ni aku just pakai jubah Abaya hitam ngan tudung sarung biase jeww..Kawan-kawan aku sumue pakai baju bukan main devas sangatt!hukhuk..Tudung belit-belit..Style peliks-pelikslah..Hurm..Jubah aku tuh biase jerww(bape kali entah nak cakap).Nanti aku upload baju aku pakai masa konvo tu tau..Hurm..Act,aku tak tau nak pakai baju apa then aku terbaca satu entry pasa Abaya kat blog kak FATIN LIYANA.So,aku pon tertarik dan ikut fashion tips yang di cadangkan oleh FL.hahah..Kakak aku, enchek atok!(boyfie kakaka aku),ibu tersayang bersama aunty Jah aku ikut sekali pergi konvo tuh.jom  kita layan gambar.

Hah!nilah kakak aku yang mental bersama dengan enchek atok! dia.

Nilah akibat amik phutugrapher yang tak  bertauliah.(burok nya gambar)

SI GEMOK BERSAMA ADIKNYA YANG CHUMIL(boleh muntah hijau..!!)

Bila kami bergabung maka jadilah  (SI PHUTUGEDIXS YANG MELAMPAU)

aku ngan kakak aku ni satu sekolah.time dia dulu tak ada konvo bagai ni.so dia mencapap saja.

 enchek atok! with  me..hahahah

puan nenek dan enchek atok..

me,afyqah,and aina(aina tuh kawan baik aku ..aku panggil dia meks,makchik,aina,amal,sumualah.nak tau tak dia panggil aku apa?Fatin liyanot!(sebab aku minat ngan FL)


ini plak yat dengan fifie(peminat setia amirul hadi zainal)

5SN3 BESTIES FOREVER!


PENGAWAS PALING GLAMOUR..

Ini vicky(dia chantek sgt time ni!)

cikgu chemist paling sabar mengajar anak murid  yang sengal dan lampi macam aku..

Ini nasha(kawan aku paling chantek sekali)

Ini ainul ngan aku.

ni satu hal.Lif die lembab tau tak dahlah ramai orang.tensions!

me pakai jubah konvo ngan sijil!(yeah!)

me!
 Aku dah tamat study.Tapi still kena pergi sekolah isnin ni..FIGHTING FOR SPM!!!!Bai.

Thursday, 20 October 2011

50 FAKTA MENARIK TENTANG LELAKI?!

Assalammualaikum...
Ini maklumat yang nak aku share..Perempuan perlu tahu tentang fakta ini..Benda ni aku baca kat buku koleksi suara hati dan kisah pelik?!(buku apa ni?).Entahlah  buku apa entah ni..Sementara isi masa lapang aku baca tok refresh otak aku..Hurm,dahlah jom kite tengok adakah semua fakta ni betol ke tak..Tapi jangan percaya sangat..

  1. Sebenarnya lelaki tidak mencari wanita yang chantek.Tetapi,memilih wanita yang sejuk hati ketika meihatnya dan mempersonakan..(so,kalo boyfie korang suroh chantek-chantek bukan sebab gatal ke apa tapi supaya korang nampak mempersonakan dorang)
  2. Lelaki sangat benci dikhianati.(dorang ni nampak je kuat,ego dan keras tapi sebenarnya dorang ni kaum yang lemah)
  3. Ketika saat ini dia menyukai korang,dalam beberapa saat kemudian dia akan lupa dan asyik bersama kawan-kawannya.(hal ni wajar,tetapi ini bukan bermaksud korang tak ada dalam hati dia)
  4. Kalau dia kata "Ya,memamg i tak faham dengan perangai you."itu maknanya pemikiran dia dan korang berbeza dan bukan maksudnya tak sehaluan tapi kena saing memahami antara korang)
  5. Dalam sehari,dia akan sibuk dengan semua aktiviti dia.Tetapi,percayalah bila dorang nak tidur dia akan fikirkan korang.(dan percayalah,dorang suka senyum-senyum sendiri bila dorang bayangkan betapa chanteknya korang hari ni)ala2 so shuweet..!
  6. "You tgh wat apa?"atau"Dah makan?"ini ayat commonlah yang dorang pakai ketika bergayut ngan korang..(dorang ni bukan jenis yang pandai madah berhelah tetapi dorang sebenarnya memang nak tahu semua perkara tentang korang)
  7. Kalau seorang lelaki betol-betol sayangkan awek dia,pastinya dia akan terima seadanya.Tak kira gemuk ke,hitam ke,berjerawat ke (yang penting dia terima korangkan.)
  8. Lelaki sangat tergila-gilakan senyuman korang yang cun-melecun tuh..(so,depan dorang just be yourself and tersenyumlah kerana senyum korang boleh buat boyfie korang cair..)
  9. Lelaki ni akan melakukan apa sahaja untuk menarik perhatian korang.(termasuklah bercerita tentang ex-gurl dia so,korang dengar jelah walaupon sakit hatikan..)
  10. Lelaki paling tak suka kalau korang bercerita tentang ex-boyfie korang.(so,jangan buat nanti merajuk sapa susah?korang juga nak kene pujok abang sayangkan..)
  11. Kalau lelaki nak jumpa dengan parent korang just let it be.Sebab dia memang serius dengan korang.
  12. Lelaki ingin selalu berbagi dalam semua hal ngan korang.kenkadang dia tak pandai nak cakap.(so,jangan paksa boyfie korang tok story-mory kalau dia beum ready..Satu hari nanti dia sendiri akan beritahu tanpa disuruh.)
  13. Sesekali,lelaki menangis.what seriouslly?!(semua orang lahir ada hati ngan perasaan.So,dorang pon berhak menangis kalau dalam keadaan tertekan.So,as a good GF bagilah sokongan)
  14. Jangan ada niat nak nak buat boyfie korang marah,sebab dorang ni panas baran.
  15. Lelaki adalah makhluk simple,mereka bukan jenis berharap dan berandai-andai.
  16. Lelaki akan cuba tambat balik hati ex-gf dia even dah break-up dan last-last,dorang akan lupakan sebab ex-gf dia tak bagi respon yang baik.
  17. Saat korang buat lelaki jatuh chinta ngan korang selamanya dia tak dapat lupakan korang.(ini jugak menunjukkan yang dorang ni lebih lemah dari perempuan.)
  18. Korang 'girls' jangan buat boyfie korang tertanya-tanya dan jangan guna ayat ni"mmh..lupakan jelah".
  19. Lelaki tidak boleh tidur kalau isteri dia tak usap belakang dia perlahan dan belai lembut rambut dia.(percayaah suami karang akan lebih sayang dan rindukan anda secara terus-menerus)
  20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji atau merayu anda.
  21. Kalau lelaki ragu-ragu ketika korang beri pendapat atau mintak lakukan sesuatu itu maknanya dia tak rela nak buat.(kebanyakkan lelaki akan berbohong dan melakukan ha yang tak diingini dia lakukan demi perempuan yang dia sayang.Tapi,percayalah dorang sangat menderita dan tak nak buat)
  22. Kalau korang cakap 'tak' dan yang ada dalam fikiran boyfie korang ialah "Tak pe aku akan cuba lagi.".(korang masih ingat macam mana boy korang mintak couple dulu?)
  23. Korang tak boleh buat boy korang memahami sesuatu perkara daamsekai bual saja.Dorang ni nampak je cerdas,tapi kenkadang 'lampi'jugak(lampi=lambat pick up)
  24. Lelaki benci GAY!(yang ni aku tak tau nape.betol ke tak aku pown tak taulah.bukan aku cakap tapi buku yang cakap)
  25. Lelaki sangat sayang ngan ibu dia(sebab syurga di bawah telapak kaki ibu.Ibu tu tanggungjawab lelaki sampai kiamat nanti)
  26. Lelaki akan bahagikan duit dorang tok belikan  korang hadiah(so selalulah mintak hadiah supaya kocek dia rabak).
  27. Lelaki selalu fikir tentang wanita yang mungkin minat kat dia(tapi ni bukan maksudnya dia pon minat sama.Perasaan macho.)
  28. Korang tak pernah boleh faham lelaki kecuali korang spendkan sikit masa tok cuba faham dia.
  29. Kalau boyfie korang cakap "BY,I LOVE YOU.ONLY YOU!"percayalah apa yang dia cakap sebab itu memang jujur dari hati dia.
  30. Boy ni jugak pandai bergosip,even dia kuar ngan kawan dia pon dia akan bergosip pasal perempuan especially.
  31. Wanita,adalah kelemahan setiap lelaki.(dorang tak kan sampai hati nak tengok jorang sedih dan menitis kan air mata)
  32. Lelaki lebih jujur dari perempuan dan menerima apa adanya girlfie mereka.
  33. Boleh je buat lelaki nak tahu pasal korang tapi jangan lama sangat sebab dorang akan jenuh dan bosan.
  34. Percaya atau tidak,lelaki adalah juri yang adi dan baik.
  35. Walaupun kadang-kadang lelaki ni nampak selekeh tapi dorang suka yang chantek,wangi,bersi dan sumuelah.(tapi korang perasan tak setiap lelaki yang kurang machonya awek dia pergh..SUPERB!manakala lelaki yang macho dan terhangit di pasaran lak awek dia commonlah,tak chantek sangat tak burok sangat)
  36. Lelaki suka perempuan yang hargai diri dia apa adanya.(so,hargai boyfie korang even dia ada banyak kelemahan)
  37. Lelaki suka perempuan yang boleh jadi kawan dan kekasih pada masa yang sama.
  38. Kalau boyfie korang citew masalah dorang korang janganlah bagi nasihat merapu atau salah kan dia.
  39. Kalau lelaki tuh cinta kat sorang perempuan tuh korang  lihat kat mata dia.(mata jendela hati dan tak mungkin menipu..Pergh!ayat gramtis sangat ni kalau bm fail tak tahuah.)
  40. Lelaki ada pelbagai cara tok menghindarkan korang dari mamat-mamat lain.(salah satu caranya ialah dengan menolak tok jalan bersama bila diajak berjalan ke shopping mall)
  41. Lelaki lebih suka perempuan yang bijak berbanding perempuan yang hanya tahu make up dan mini skrit je.
  42. Lelaki ni ego dia besar sikit.Dia pasti akan malu bertanya kepada wanita tentang apa yang dia inginkan dan hasilnya semuanya hancur dan meleset sangkaan.
  43. Lelaki suka berimiginasi  tapi dorang tak nak terlibat dalam mencapai impian dorang sebab diorang tahu impian tu mustahil tok diaksanakan.
  44. Lelaki ni tak boleh simpan semua rahsia dengan baik.
  45. Lelaki lebih banyak berfikiran negatif berbanding positive.
  46. Fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yang mungkin tak dibatasi.(sekalipun dorang dah berkeluarga atau ada pacar)
  47. Tinggi badan mungkin bukan masalah tapi berat badan menjadi tumpuan.
  48. Jika lelaki mula seryes dalam percintaan dia akan bertindak agresif(inilah mengapa dia selalu berusaha menjemput,menghantar anda dan selalu check inbox msg phone korang)
  49. Kalau korang pandai amik hati boyfie korang dia pasti akan selalu rindukan korang..
  50. Lastly,lelaki memerlukan masa tok melupakan kekasih lama berbanding perempuan(especially,perempuan yang dia couple lebih dari 3 bulan.)
Aku niyh bukan ah pandai dalam bab chinta tapi hanya sekadar nak berkongsi apa yang dah aku baca.Sharing is caring.So,korang buatlah  penilaian sendiri.apa yang korang dapat lihat dari perangai boyfie tersayang korang tuh..Adakah semuanya sama atau semuanya auta..Hurm..panjang jugak entry kali niyh..penat taip tau..oklah aku nak pi study..bai.

Tuesday, 11 October 2011

HAPPY BIRTHDAY,GEMOKK!!

Assalammualaikum...
08/10/11..adalah burfday kakak aku yang mental ni(huuhu..)Die ni mmg benggong skit..Macam yg aku slalu ckp bile dia ade kat umah ni habes sumue org die sakat..Ok,hari sabtu lepas burfday die..Actually,aku tak rancang pape pown sbb geng aku dah pergi tinggalkan aku buat selame-lamenya..Orang itu ialah Arwah Abah akulah. hero aku  der..Ea,dah-dah nanti banjir satu taman ni kang..Hari tu,aku bangun awal tok study lah kononnye..Tetibe plak ibu ajak aku pergi makan sarapan.Aku pon layankan jela.After pergi makan ingat nak balik sekali die benti kt kdai secret recipe kat dengan kawasan perumahan  aku ni jer..Die pergi beli kek tok kakak aku..Mule-mule nak buat kezzuttan(kelllaaass ejaan aku) kat kedai mak aku tapi bile dipikirkan balik tak yahlah.Kite buat kat umah jer..Pagi tu di pergi kuar ngan 'Mr. HunnyBunny' dielah..Sambut sesame..Burday kakak aku ngan 'Mr. HunnyBunny' die tak jauh.Sorang 08/10..Sorang lagi 10/10..So,diorang sambut burfday sesame..Lepas kuar tu die tros pergi jage kedai mak aku..Mak aku ajak die balik..Kononye nak pergi masuk duit tapi....jeng..jeng..Hahaha..Oklah nak menaip dah tak larat layan gambar jelah ok.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
(sakit hati roll bebanyak ni)
-
-
-
-
nilah kdai secret recipe kat umah aku tu..

mase ni tangan gatal nak tgk apelah yang mak aku beli..

jom kite mengintai..

nilah die..(ea,tapi nape my youngest daughter?)akulah the youngest skali..lepas selidik mak aku cakap die nikan suke perasaan cun,muda,lawa(uwwweekk nak muntahh..menyampah).

ea,budak ni sibuk je nak interframe..Ingat santekk muke tuh??!!..

ribbon kat pisau tuh aku yang buat ok..

ni plak aku yang sediakan..

huh..nilah adik aku yang ade blog ngan fb tuh..(CHOMEL BAJU TEDDY BEAR TUH)hahahahaha..

perasaan hensomelah tuh..

nak juga interframe dalam ni..semak je..

Ea,perasaan tak gambar kakak aku tak de..hahahaha.Xpelah lain kali aku amek gambar ngan dialah ye..Ape-ape pon happy birthday,GEMOKKK!!..


-

Thursday, 6 October 2011

EXAM!!!ARGH..

Assalamualaikum..
Hari ini dah tinggal 39 hari b4 SPM...Argh!!!tension..Skang ni aku mood ialah exam..
Act,esok aku exam ag ketas1 ngan bio ketas 1..
Gilerlah..Susah sgt tau..Kalo tgk keadaan aku skang ni pergh dah mcm orang mati anak..
Buat tu x kene wat ni tak kene..
Hajat aku tok meronggeng ngan kakak aku pown tertunda coz exam nielah punye pasal..
Tau tak aku rimas sgtlah ngan kakak aku ni..
Kalo die ade menyakitkan hati..Tapi,kalo die tade rindu tahap dewa cipan...
Ish..Ish..oklah aku dah lambat nak pi layan nada cinta..kuakuakuak..
Bai..