Search This Blog

Tuesday, 27 December 2011

NORA ELENA..

Assalammualaikum..

Huhuhuuu..Dah lama giler kot aku tak menulis..Anyone miss me?(*perasan kot..*)Ok,banyak aku nak cerita dan banyak berlaku dalam hidup aku sekarang ni.Owh ya,adik aku yang duaorang tu.Si abang dan adik panda aku tu sekarang dalam proses untuk sembuh..Hehehehe.yeah dah besar kenalah BERSUNAT..hahahaha.ea,dah simpang jauh ni dari tajuk.ok,sori.Ok,lately ni aku jadi peminat novel melayu koott..dulu aku bukan main kutok novel melayu sebab cerita benda yang sama dan important things is it's all about harta.but,but,but..jangan pandang rendah ok.cerita Nora Elena sedikit sebanyak menggubah persepsi aku.Sangkaan aku meleset kot.Owh,sumua orang pasti akan suka dengan attitude seth tan yang begitu romantik!hohohohoho.aku jugak! hehehe..Seth Tan!huhu.Penyabar,sayang kat nora even nora tak sayang kat dia.

.Aku tgk nora elena kat youtube.ambik masa 2 hari nak abis.Firstday,tgk sampai tak tido satu hari suntuk..hihi.Percayalah aku tak tido.Sebab cerita dia best sangat.So,the conclusion is,two thumbs up to the actor,actress,director,ya not forget the novelist.you all have done a good job!tahniah..hehehehe.cerita ni dah lama kot.aku je yang baru sekarang nak tgk!(nampak tak?aku ni mmg lampi sikit)ok,aku minat bace novel sebab tgk cerita ombak rindu dengan my bestfriend,fieya!thanks babe.meleleh kot.nasib tak banjir wayang tu.huhuh..apa-apa pon tahniah kepada semua novelist.you all mmg pandai.huhuhh.hidup aku happy baca novel!.oklah.malas nak cerita panjang lebar.bye2.hehehehehe..

Thursday, 1 December 2011

SIAPA JEJARISERAI?!

Assalammualaikum..

Tehehehe..siapa jejariserai?!adoh ni nak citew sikit.Lepas ni bukan blogni bukan lagi simplepurpleheart.blogspot.com lagi.Dah tukar kepada jejariserai..Helo!ni aku bukan meniru elia a.k.a jejariruncing ok.mana dapat idea ni?hurm..kalo tak silap hari rabu hari tuh.Aku pergi warung mak cik aku then ada sorang pekerja mak cik aku terus pegang tangan aku.aku mule2 macam ea?apa ni?Aku pon tanyalah.

Aku: ea,kak yah napa ni?
kak yah: serai.(sambil pegang jari aku)
then,i was like "WHAT?serai?"aku cakap dalam hatilah.dia pegang tangan aku tetibe cakap serai.aku tak puas hati aku tanya lagi.
Aku:apa yang serainya kak yah?(muke tongek tak paham)
kak yah:tak de pape.(muke tak besalah)
Aku macam" apa ni?dah pegang tangan aku then cakap serai lak tu.Kang ada jugak yang kene hempuk ni"monolog dalam hati..sempat lagi aku ni..
Aku:kak yah ni dah cakap then tak nak bitau pulak.hurm..cepatlah bitau.apa yang serainye?
kak yah:tadi aku pegang apa?
Aku:jari..(muke blur)
kak yah;hah!jari ko lah macam serai panjangnya..
Aku:owh!!(sambil tengok tangan ni)

Actually,jari aku memang panjang.aku iku jari arwah abah aku..hehehe..nak tengok?nak tengok?nantilah..aku tunjuk ok.Tulah tercetus idea nak buat JERJARISERAIKU.BLOGSPOT.COM.So,bile2 aku akan tukar ingat tau bukan simplepurpleheart lagi tapi jejariserai..
Ea,dah lama gaban tak bukak blog ni..hehehe.Sekarang aku keje kat kedai mak aku kat pasar boronglah.nak jumpa aku?pilah sane mesti adenye..hehehhehe