Search This Blog

Monday, 26 September 2011

Melayan diri sendiri...


Assalammualaikum..
Act,aku nantuk gler ni.Tapi aku terase cam nk study so aku bkaklah sejarah..Aku just wat notes-notes pendek senang nk bace nanti..Aku ni study kene bising skit..Kalo senyap-sunyi ngan aku-aku tersenyap..Tido..hehehehe.Kali ni pendek je..Adek-adek aku dah tido..Aku kat ruang tamu skang ni...
Bersame lappie,pen warna-warni,buku sejarah ngan ketas..(ceh..ceh..mcm rajin je..)Sambil study aku bkak cite 'PURPLE LOVE'...Bolehlah melayan diri ni jap..Aku dah tengok citew ni lebih 5 kali tau..
Dah naik hafal setiap scene die..Besok skolah tido lambat..Esok akak aku yang kat melake  tu balek..
Yes,aku nak meronggeng ngan die..hhehehehehe..Bile die ade aku tak rindu pown kat ye even rase cam menyemak je..Tapi,kalo die tak de sunyi je umah ni..Kalo tak gedegang die usik org..Act,die kakak aku paling best skali..Die yang bnyak ajar aku slame ni..Kteowg jd rapat  skang ni..Kalo dulu mesti slalu gadoh..Tapi skang slalu gelak bersame..tak sabo nak tunggu die balik..Cepatlah esok..hehhehehehe..To my sister IBUN NURAREESYA SA'ADIAH BTE ZAINI...Saye rindu awaklah..Nie kalo dia tau aku ckp cam ni mati die ejek aku smpai aku rase rmas ngan ye..Slame nie pnat aku petahankan ego aku..Ckp x rindu dielah,apelah..Hahahahahhaa..Cam x pecaye aku kuarkan statement ni..Skang nie tergelak tgk citew 'OH YEAH'..Zizan ajor bahase Terengganu..Burok bebenor bunyinya...Oklah aku dah nantok sangat nie..Aku nak tido dululah..bai..

Sunday, 25 September 2011

PERUT KENYANG..SENANG HATI..;)

Assalamualaikum..

Minggu ni dah last raye.Cepat betullah raye dah nak abis.Minggu nie banyak jemputan tok open house..
Berat dah naik giler melambong nie..Ish..Ish..Start dari hari jumaat sampai Ahad ade open house memanjang.Tapi semua terpaksa dicancel kerana aku kerja dekat kedai mak aku dekat pasar borong.Tapi,ada satu rumah aku pergi open house dia.Hari Sabtu haritu aku pergi rumah sepupu aku dekat area Pasir Gudang.Name die Mohd. Shahrin bin Mohammad.Tapi aku panggil die Aim je..Die dah kahwin ngan Kak Moza..Die ade 2 orang anak yang comel gedegang kot!Name diorang Amsyar ngan Alyn..Comel sgt tau!!
        Nielah Mohd. Amsyar Mukhriz(rambut die cam Hazama,kau..Kelaaaasssss kau Amsyar!!)haha..
Nie mase malam..Mase nie dorang sambut burfday die nilah..Time ni aku dah balikAku datang mase siang je around pukul 3.00..Then, aku balik sbb aku kne tolong mak aku jage kdai..Aku singgah sekejap je.Tapi,Nasi briyani die mmg 'TERBAIK WOKK!'Sedap x hengat..
ni pulak kakak Amsyar(shazlyn amiera)alyn.
alyn ni suka bidang glamour macam model ke,penyanyi ke something like thatlah.hehehe.anak-anak sedara aku semua panggil aku aunty ma.kebanyakan dorang umur antara 2-13 tahunlah.so,aku amat menyedari bahawasanya aku ni dah tua dan hanya layak dipanggil "AUNTY"(huuuwwaaaaaaaaaaa.nangis tak berenti).Owh nak cerita dekat rumah Aim ni dia sediakan nasi beriyani,kuih-muih,dan macam-macam lagilah.(cover sebab tak ingat)hahahaha.Tapi,apa yang aku boleh cakap nasi dia memeag sedap.so,Aim tahun depan kalau ada open house jangan lupa panggil aku wokaayyy!

Wednesday, 21 September 2011

Apa yang aku minat...

Assalamualaikum...

aku nk cerita pasal seorang blogger ni.aku minat giler kat satu blogger ni.Nama dia Nur Fatin Liyana Asri.url blog dia ialah honeykoyuki.blogspot.com.siapa yang kenalkan aku dekat dia ni?of courselah kakak aku yang mentallah!thanks to you my sis.dia ni dahlah comel,cantik,pandai dan macam-macam lagilah.dia ni buat part time model dan study kat indonesia.budak medic kowt.tapi rock!(tu yang buat aku minat tu).apa lagi aku nak cerita pasal dia?hurm..aku ni just minat tulisan dia bukan minat in a wrong way!aku tahulah aku sekolah girl school tapi aku straight wokay.interested in men.sorilah!aku ni bukan pandai mengarang karangan panjang-panjang.aku rasa ni je kot tok mase ni.hihi.sorry.
Bai.
chomil tak?

Tuesday, 20 September 2011

Dia pown nk berblog-blog jugak..

 Assalamualaikum...

Okay..sekarang zaman dah berubah dunia dah maju(mcm penah dengar je ayat niyh).Aku pun nak ada blog jugak!hurm.menci tau.Adek aku yang umur 12 taun tu pun ada blog wokayy.Aku kakak dia tak ada apa-apa pun.malulah weyy dekat adek kau tu.*nangis sedu-sedan tepi tangga  rumah*Mula-mula aku fikir macam malas je nak ada bloglah,fblah tapi bila difikir-fikirkan balek nanti bila aku dah habis sekolah mana aku nak carik kawan-kawan lama?dan macam mana aku nak improvekan diri.kenalah maju sikit.Aku peminat setia kepada Fatin Liyana,Maria Elena,Cik Epal dan banyak lagilah.Dalam hidup aku ni banyak perkara yang indah berlaku.(bukan cari glamour).Mana nak cerita atau diabadikan?(puih!ayat diabadikan?).aku still baru dalam arena blog ni(cis!ayat). Aku ni punya bahasa memang terabur sikit ok.so,sorry!aku jujur kat sini act,aku ni knoob dalam hal-hal macam ni.aku memang buta it.Nak buat macam mana FB pun tarak.terukkan aku ni?hahahaha..ok,ni je tok hari ni.bye.


ibunnuradlynarahmahbintizaini