Search This Blog

Friday, 24 February 2012

book review:kampung girl



Assalammualaikum..

Ok.dah lama gila aku tak update pape kat sini.rindukan?hurm..kesian to my blog dapat tuan pemalas mcm ni.ini pun atas desakan FIFIEYANA ASMIDA(Fieya) untuk update blog selalu.untuk sementara tak ada banyak story happen to me.biase-biase jeh tp masa amat mencemburui aku sampai tak dak masa nak menghupdate selalu.bersabar jelah.

Ok.hari ni aku nak buat sikit book review memandangkan aku ni rajin sangat baca buku(muntah hijau jap..uwek >.<)hihi.Buku yang aku baca ni ditaja khas oleh kakak aku yang mental,IBUN NURAREESYA SA'ADIAH bersama dengan Encik Aatok!,Qammarruzaman Abd. Kadir.hihi.thanks tau je aku mmg bosan kat rumah. banyak juga buku dorang beli eg;kampung girl,syurga nan indah,qiam dan amalan rasulullah dan banyak lagilah  sekarang ni kakak aku tu tgh cuti semester 3 minggu manakala encik aatok! plak ahad ni dah naik.hihih.

Kampung girl...hurm.first impression aku ingat tak best.Awal-awal abit borink.tapi bila dah makin lama baca makin syok pulak.Sakit hati gila ngan perangai ASHRAF KHAIRI yang bajet bagoslah.apa ingat budak bandar je hebat?budak kampung ini apa?uneducated?!(emo lebih plak aku).buku ni di karang oleh umi kalsom(bukan nama sebenar).cover buku ni warna pink!hihih.buku ni 547 mukasurat.harga dia?hurm..RM21 je.murah!

ni amik guna webcam.(nampak gila selekeh!ah!lantak janji ada  gambar sudah)
ni bahagian blakang.(chantek jari tu.nampak panjang mcm serai.~winkwink~)


cerita dia pasal this little town boy,ASHRAF KHAIRI. or just can call him,ASH.dia berlagak sombong.bajet bagos,pandai,kaya,kerja dalam office ada air-cond.tak suka kampung.mempunyai mentaliti tahap rendah tentang kampung.memandang rendah pada orang kampung.di paksa kawin dengan sepupunya,AINNNUR AZMI.

Ainnur Azmi pulak.seorang gadis kampung yang berjaya.kira macam ada kerjayalah.lulusan universiti luar negara,victoria univercity,new zealand.Dalam bidang TESL(teaching english as second language.)so,dia ni cikgu english.dia ni suka gila kat ashraf khairi.tapi,ashraf khairi tak suka.yalah,orang kampung.Ashraf Khairi gelar dia "kampung girl".selalu ain ni kena kutuk ngan ashraf pasal dia ni budak kampung yang tak berpelajaran dan hanya tau bela ayam itik kat rumah.hihihi.rupa-rupanya,Ashraf underestimate dekat ain ni.mula-mula tu ashraf tak tau dia ni sebenarnya educated.

ada satu hari tu,after dorang tunang ashraf panggil dia nak bincang jap.sekali rupanya ashraf luah perasaan dalam english.ain diam je.teruk jugak ashraf ni luah perasaan,sampai tergurislah jugak ain.tapi,ain balas.dia tak cakap english tapi dia suruh mak mentua dia sekongkol ngan dia untuk rahsiakan yang sebenarnya dia tu berpelajaran.supaya ashraf khairi ini malu dengan dia.nak di jadikan cerita.dorang pun kahwin.dorang kawen atas dasar perancangan keluarga.

mula-mula kahwin ashraf ni asik buli,kutuk si ain ni.sekali,malam pertama baru dia dapat tau yang ain ni budak pandai.ashraf benggang jugak.nasib tak cerai.cuma gaduh jugaklah.hihihih.makin lama dia mula jatuh cinta kat ain.ashraf ni ego plak besar.tak ngaku sayang sampai abang dia adam nasihat.barulah dia cuba nak terima sikit-sikit pasal isteri dia.

muncul pulak Faisal,senior ain dekat oversea dulu.Faisal ini suka kat ain.tapi ain tak layan.dia suka jugak kat ashraf tu.Faisal ini pernah hantar rombongan merisik kat ain tapi ain tolak.Sampai ain dah kahwin pun dia still suka kat ain.ashraf pulak berbulu ngan Faisal ni sbb suka-suka dia je nak suka kat isteri dia.sampai penah nak gaduh jugak.setiap kali ain sebut pasal Faisal,ashraf mesti jeles.hihih.Faisal ni dah ada tunang,Ain Airina.

Ain Airina ni doktor.suka dekat Faisal.Sepupu Faisal sebelah bapak kot.(tak ingatlah).Kebetulan ashraf ni pulak kekasih zaman remaja dia dan sepupu jugak kot.hurm.ashraf tergila kat Ain Airina ni masa remaja dulu.Ain Airina ni pulak tak percaya kat cinta ashraf.Last-last,ashraf still ngan Ainnur.Faisal ngan Ain Airina.

Masa part last tu,after five month married,barulah keluarga ashraf nak buat majlis resepsi.part last tukan,ada satu part ashraf suruh DJ/MC majlis suruh sampaikan isi hati dia dan dedicate one song.Hadirlah kasih by 4U2C.hihih.tengah feeling2 sekali Ainnur pening tahap cipan then pengsan.hahaha(tengah terharu pengsan.lawak.)then kebetulan sangat,Ain Airina ada dekat situ.dia checklah ainnur ni.rupa-ripanya,ainnur tengah pregnant!mula-mula tu ashraf ingat ainnur terharu gila sampai pengsan rupanya.PREGNANT!hihihi.then tamat.itulah kisah dia.

cerita dia boleh tahanlah.boleh layan.ok panjang sangat entry kali ni.soorryyy!kepada sapa yang bosan.nak try satu magik tak?(sambil angkat kedua-dua kening.blagak).magiknya cuba tekan ctrl+w.hihihi.masalah anda akan selesai.tak caya?(percayalah)still tak caya?hurm..cubalah try.hihih.gud lark.dah buat jangan lupa komen.hihi.luv ya!ok tertunai hajat CIK FIEYA kita ni.ok.awak kita dah update.hiiiihihiihihi.

No comments:

Post a Comment